הקטר הכלכלי של הנגב
מזה ארבעה עשורים מהווה כיל את הקטר הכלכלי והתעסוקתי של הנגב. חמישית מסך הפעילות הכלכלית בנגב מיוצרת על ידי כיל. במספרים כיל אחראית לפרנסתן של כ-30,000 משפחות, רובן מהנגב, ומייצרת פעילות בהיקף של 10 מיליארד ₪ בשנה באזור.
גב תעסוקתי גם מול אתגרים גלובליים
בשוק התעסוקה הגלובאלי, המאופיין באי וודאות תעסוקתית ובניידות גבוהה מאד, כיל מייצרת מקומות עבודה יציבים בטוחים למדי, המהווים משענת חזקה וארוכת טווח לנגב ותושביו. גם בעידן "אומת הסטארט-אפ", מתברר שוב ושוב שתעשייה מסורתית חזקה ומצליחה היא מרכיב חיוני להתפתחות ולצמיחה של הנגב ותושביו.
ציונות וכלכלה בנגב
פעילותה של כיל מופנית באופן ישיר לצמיחה כלכלית וליצירת מקומות עבודה חדשים עבור תושבי הנגב. ההשקעות הנוספות של כיל בנגב, בסך 2 מיליארד ₪ בשנה, מחלחלות אל מעגלים נרחבים ומשפיעות ניכרת על כל יישובי הנגב המזרחי ובכלל זה באר שבע, דימונה, ערד, ירוחם ויישובים נוספים – יהודיים ובדואיים כאחד. בין השאר משקיעה כיל בתיירות בים המלח, בהקמת תחנת כוח חדשה בסדום, בהשקעה שנתית של כ-20 מיליון ₪ בקידום אוכלוסיות מוחלשות, בפיתוח בר-קיימא, בפרויקטים סביבתיים ובעשרות פרויקטים נוספים שבהם לוקחים חלק פעיל גם עובדי החברה.
לפי מחקר של אוניברסיטת בן גוריון, פעילותה של כיל ושל עובדיה מייצרת "גלי המשך" ומשפיעה באופן חיובי על כלל איכות החיים בנגב. המחקר מצביע על כך שהצריכה הישירה והעקיפה של כיל בדרום מהווה גורם דומיננטי בחוזקם של עסקים רבים בנגב, בהם אלה הפועלים בתחומי החינוך והתרבות ואף שירותי הרווחה והרפואה. למעשה, שיעור ההוצאה של קבוצת כיל בנגב מכלל הוצאות החברה (16%) הינו גבוה משמעותית מזה של חברות גדולות אחרות הפועלות בנגב. לשם ההשוואה, אינטל מוציאה רק כ-5% מכלל רכישותיה, בעסקים מקומיים בנגב. כל זאת הינו פועל יוצא של תפיסת עולם אסטרטגית בכיל, הרואה את הקבוצה ראשית דבר כחברה ישראלית ושותפה ואחראית לחיזוק אזור הנגב ותושביו.
דף הבית